Webinar papierloos im- en exporteren via Nederlandse havens

Kewill, leverancier van softwaretoepassingen voor internationale handel en logistieke dienstverlening, organiseert een webinar. Daarin wordt ingegaan op de voordelen van elektronische uitwisseling van gegevens bij het importeren en exporteren via Nederlandse havens.

Kewill ontwikkelt en levert bedrijfssoftware voor organisaties die exporteren en importeren. Door brede kennis van douanezaken en het gebruik van moderne technologie, heeft Kewill een marktleidende positie verworven op het gebied van exportdocumentatie en elektronische douaneaangifte.

Terwijl deelnemers gewoon achter hun eigen PC of laptop met een internetverbinding zitten, biedt Kewill de gelegenheid om tijdens dit webinar kennis op te doen over de mogelijkheden om snel en eenvoudig te importeren en exporteren via de Nederlandse havens. Deelnemers kunnen vragen direct aan het panel stellen via een chat-functie.

Portbase geeft tijdens dit webinar toelichting over hoe het Port Community System alle meldingen van documentnummers aan de containerterminal in één praktische, laagdrempelige service bundelt. Exporteurs, expediteurs, vervoerders en importeurs kunnen hiermee via één ingang alle nummers van hun douanedocumenten (IMA, MRN/NT1, domproc DIN/DEN, ECS-notificatie, T1, T2) doorgeven aan een containerterminal.

Portbase is de neutrale spin in het web voor alle logistieke informatie in de havens van Rotterdam en Amsterdam. Via het Port Community System van Portbase profiteren bedrijven van diensten voor efficiënte en eenvoudige informatie-uitwisseling, zowel onderling als met overheden. Portbase is gericht op de havencommunity en heeft geen winstoogmerk.

www.nieuwsbladtransport.nl is de website voor professionals actief in transport en logistiek en is een uitgave van NT Publishers BV.

NT Publishers BV is een onderdeel van de ProMedia Group, met het hoofdkantoor in Breda