VOC-dag op de Bataviawerf

Zondag 14 mei organiseert de Bataviawerf voor de vijfde keer de VOC-dag. Tijdens dit evenement verandert de Bataviawerf in een drukke havenplaats uit de 17de eeuw. Aan de kade liggen een aantal schepen en op de historische scheepswerf bruist het van de activiteiten voor jong en oud!
 
Op het VOC-schip de Batavia is volop bedrijvigheid met re-enactmentgroep ‘Leven aan Boord’. De chirurgijn is aan boord met zijn instrumentarium, de kok en de bottelier bekommeren zich om het eten en drinken en de opperkoopman en de schipper houden de bemanning in het gareel.
Ook de replica van de Halve Maen is tijdens de VOC dag op de Bataviawerf te bewonderen en daarop is van alles te beleven. 
De Urker Botter UK12, die op de Bataviawerf is gebouwd is, ligt ook aan de kade en op de werf kunnen de vorderingen van de bouw aan het waterschip aanschouwd worden.
 
Op de historische scheepswerf zijn vele ambachten te bewonderen en activiteiten te doen. Naast de werfeigen ambachten zijn er demonstraties netten boeten, kuipen, vilten, tanen en nog veel meer! Zelf kan men aan de slag met pijl en boog, leren weven en zeekaart lezen. Wantklimmen en zwaardvechten behoren ook tot de mogelijkheden. Er zijn verschillende kraampjes aanwezig waar kennis kan worden gemaakt met culinaire historie op het gebied van thee, cacao, kruiden en specerijen. Muzikale optredens, de dieren van de levende have en verschillende 17de eeuwse karakters zorgen voor een bruisende 17de eeuwse sfeer.
 
De VOC-dag is geschikt en leuk voor alle leeftijden. Voor het complete programma, entreeprijzen en meer informatie, kijk op www.bataviawerf.nl

www.nieuwsbladtransport.nl is de website voor professionals actief in transport en logistiek en is een uitgave van NT Publishers BV.

NT Publishers BV is een onderdeel van de ProMedia Group, met het hoofdkantoor in Breda