Seminar 'Medewerkers zijn geen Nachtdieren'

Nachtdiensten draaien doet een groot beroep op medewerkers. Hoe kun je de schadelijke effecten ervan beperken? Daarover gaat het seminar ‘Medewerkers zijn geen nachtdieren. Gezondheid en Kwaliteit in de nacht’ van het CAOP. HRM-functionarissen, managers, OR-leden en iedereen die nachtdiensten draait of hiervoor mede verantwoordelijk is, zijn van harte welkom.

Bewezen is dat de kwaliteit van de dienstverlening achteruit gaat in de nacht en dat nachtdiensten draaien negatieve effecten heeft op de gezondheid. Maar ook is bewezen dat het verbeteren van de werkomgeving, lichttherapie, goede voeding, een andere roostermethodiek en een gezonde levensstijl kunnen leiden tot meer alertheid en een gezonder en fitter gevoel. Deelnemers gaan in workshops aan de slag met deze aspecten van de nachtdienst, ook voor het implementeren in eigen HRM-beleid.

Verscheidene deskundigen gaan in op de risico’s van nachtarbeid en de mogelijkheden om schadelijke effecten te beperken. Onder andere: Alexander van Eekelen (Director NL Operations bij Circadian), Jan Willem van de Pol, (vicevoorzitter Nederlandse politiebond) en Elise Merlijn (bestuurder ABVAKABO FNV).
http://www.caop.nl/kenniscentrum/detailweergave/entiteit/caop-activiteiten/details/medewerkers-zijn-geen-nachtdieren.html

www.nieuwsbladtransport.nl is de website voor professionals actief in transport en logistiek en is een uitgave van NT Publishers BV.

NT Publishers BV is een onderdeel van de ProMedia Group, met het hoofdkantoor in Breda