Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis

Het evenement Nationale Sleepbootdagen vindt jaarlijks plaats in afwisselend het Overijsselse Zwartsluis en het Utrechtse Vianen. Voor beide plaatsen geldt dat dit evenement steeds opnieuw garant staat voor vele tienduizenden bezoekers. Zowel voor de inwoners als voor de deelnemende sleepbooteigenaren vormen de Nationale Sleepbootdagen hét evenement bij uitstek. 

De Nationale Sleepbootdagen zijn ontstaan doordat een aantal sleepbooteigenaren tot de conclusie kwam dat wat er nog over was van die historische sleepboten op gezette tijden aan het publiek getoond zou moeten kunnen worden. De liefhebbers wilden voorkomen dat deze schepen in de vergetelheid zouden raken. 

Tijdens het evenement bestaat de mogelijkheid te sleepboten te bezichtigen, een kijkje te nemen in de machinekamer en ook meevaren is mogelijk. Bovendien vinden tal van omlijstende activiteiten plaats.

www.sleepbootdagen.com

www.nieuwsbladtransport.nl is de website voor professionals actief in transport en logistiek en is een uitgave van NT Publishers BV.

NT Publishers BV is een onderdeel van de ProMedia Group, met het hoofdkantoor in Breda