Lezing Boskalis over Suezkanaal

Havenvereniging Rotterdam organiseert op 15 februari een lezing van Boskalis, over het Suezkanaal. Hartstikke interessant en niet alleen voor leden van de Havenfanclub.  

Of het Suezkanaal (uit 1869) even verbreed, verdiept, en deels verdubbeld kon worden, dat was de opdracht van de Egyptische president Al-Sisi. Wel 37 kilometer Suezkanaal moest 24 meter diep en over een groot deel 147 meter breed worden. Over 35 kilometer moest er een tweede kanaal naast komen te liggen. Dat is 220 miljoen kubieke meter zand. Budget? Anderhalf miljard dollar. En ... oh ja, graag binnen een jaar klaar.

Wie vraag je als er gebaggerd moet worden? Juist, Nederlanders! Het is dus niet zo gek dat in het consortium dat het Suezkanaal heeft verdubbeld en verbreed Nederlanders zitten. Twee Nederlandse bedrijven zelfs: Boskalis en van Oord. Boskalis gaat ons meenemen in dit huzarenstukje. Hoe pak je zoiets aan, wat heb je ervoor nodig? Kom luisteren naar dit boeiende verhaal! 

Programma
19.00 uur  Ontvangst op het EIC te Rozenburg, met koffie/thee/fris en een warme versnapering (saucijzenbroodje of broodje frikandel)
19.45 uur  Aanvang programma.

Locatie
Educatief Informatie Centrum (EIC) op de Landtong Rozenburg
Noordzeeweg 6, Rozenburg
LET OP! Er is geen openbaar vervoer mogelijk naar deze locatie. 
Dus kom met eigen auto. Parkeerruimte is er voldoende.

Nog geen lid van de Havenvereniging Rotterdam, maar wel geïnteresseerd in deze avond? Stuur dan een e-mail naar info@havenverenigingrotterdam.nl en meld u aan. De kosten zijn ook voor u € 15,- en dienen voorafgaand aan de lezing betaald te zijn. Wellicht is dit een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met de activiteiten van de Rotterdamse havenfanclub.

www.nieuwsbladtransport.nl is de website voor professionals actief in transport en logistiek en is een uitgave van NT Publishers BV.

NT Publishers BV is een onderdeel van de ProMedia Group, met het hoofdkantoor in Breda