Havendebat Rotterdam

Het onderwerp van het Havendebat 2013 is Schaalvergroting, capaciteitsuitbreiding, verandering van arbeid.

De eerste tekenen van definitief herstel uit de economische crisis dienen zich aan. 2014 wordt het jaar waarin de MV2 voor een belangrijk deel operationeel wordt. De nieuwe terminals zijn de efficiencste en snelste ter wereld. De schaalvergroting in de lijnvaart zet tegelijkertijd door, de drie grootste rederijen hebben aangegeven een intensieve samenwerking aan te gaan. Ook in de tankopslag is veel capaciteit bijgekomen, voor het eerst staan silo's voor ruwe olie leeg.

Het debat concentreert zich dit jaar op drie thema's:
1. Containers -> lijnvaart (wat zijn de gevolgen van de p3 samenwerking)
2. Mensen -> toekomst van de havenarbeider (arbeidsvoorwaarden)
3. Massaoverslag -> capaciteit en veiligheid (Vopak)

De opzet van het Havendebat is dit jaar vernieuwd. Er wordt niet meer gewerkt met een panel. Elk thema wordt ingeleid door een spreker, zoals onze containervaartspecialist Stefan Verberckmoes. Na een korte schets van de situatie (ca. 10 minuten) is er ruimte voor het debat. Onder leiding van Paul van Liempt gaan vooraanstaande gasten op de eerste rij met elkaar in debat. Maar natuurlijk wordt u als bezoekers ook betrokken in de discussie, interactie verzekerd.

Mis het niet, ontmoet 200 van uw collega's uit de haven tijdens hét netwerkevent van de Rotterdamse haven. Het debat wordt afgesloten met een borrel.
http://www.havendebat.nl

www.nieuwsbladtransport.nl is de website voor professionals actief in transport en logistiek en is een uitgave van NT Publishers BV.

NT Publishers BV is een onderdeel van de ProMedia Group, met het hoofdkantoor in Breda