‘Gasmeten en zo’

MCS organiseert ‘Gasmeten en zo’, een voorlichtingsmiddag over gevaarlijke gassen in containers. Deze vindt plaats op de MCS terminal in Westerbroek (Madepolderweg 3).
Tijdens deze voorlichting geven vier instanties, die op hun werkterrein met gasmeten te maken hebben, uitleg om zo veel mogelijk onduidelijkheden weg te nemen.

Importcontainers moeten steeds vaker worden gemeten op de aanwezigheid van gevaarlijke gassen. Niet alleen wordt het gasmeten in veel gevallen geëist door controlerende instanties, steeds meer kiezen verladers er ook zelf voor om dit te laten uitvoeren, waarmee ze de gezondheid van het personeel, en eventueel hun klanten, kunnen borgen.

Ondanks dat gasmeten al enkele jaren geleden zijn intrede deed, zijn er nog veel onbeantwoorde vragen. Om antwoorden te kunnen geven op deze vragen wordt deze voorlichting georganiseerd.

Voor deze voorlichting zijn sprekers uitgenodigd om hun kennis met de genodigden te delen. Bargevervoerder MCS gaat als vervoerder vertellen hoe zij dagelijks met gasmeten van importcontainers te maken hebben. Daarnaast komt tevens PPD/EWS Group langs. Dit is een bedrijf met een specialisatie in gasmeten. Ten derde spreekt de douane die dagelijks te maken heeft met vergaste containers. En tot slot geeft het Ministerie van SZW (voorheen Arbeidsinspectie) een korte presentatie. Laatstgenoemde bezoekt dagelijks bedrijven om te adviseren hoe om te gaan met te controleren importcontainers en of in welke mate de importcontainers geïnspecteerd moeten worden. De sprekers beantwoorden samen vragen over het gasmeten, zodat er voor de aanwezigen enig licht in de duisternis wordt geschept.
http://www.mcs-bv.nl

www.nieuwsbladtransport.nl is de website voor professionals actief in transport en logistiek en is een uitgave van NT Publishers BV.

NT Publishers BV is een onderdeel van de ProMedia Group, met het hoofdkantoor in Breda