Duits/Nederlandse Logistiek Congres Duisburg

Met een logistieke omzet van 223 en 57 miljard euro zijn Duitsland en Nederland twee logistieke zwaargewichten. De economie van beide landen is voor een groot deel vervlochten en daarmee de belangrijkste logistieke as van Europa. Voor een groot deel komt deze logistiek samen in Duisburg. Er speelt een hoop in de sector, er zijn veel overeenkomsten en gezamenlijke uitdagingen maar ook gezonde concurrentie. Landen kunnen veel van elkaar leren. Om dit te faciliteren organiseren DVZ en Nieuwsblad Transport het eerste Duits/Nederlandse Logistiek Congres in Duisburg.

Het gaat onder andere over:
◾Samenwerking tussen hubs Rotterdam en Duisburg
◾Optimalisatie intermodale bereikbaarheid
◾Uitbreiding van infrastructuur (bijvoorbeeld de Betuweroute)
◾Bestuurders uit politiek, verenigingen en bedrijven leren van elkaar bij de realisatie van infrastructurele projecten
◾De waarde van de as Duitsland - Nederland voor scheepsagenten
◾Sterke concurrentie vanuit Oost-Europa op het gebied van vrachtvervoer (cabotage)

Het congres is bedoeld voor de lezers van Nieuwsblad Transport en DVZ. Dat wil zeggen, beslissers en bestuurders binnen de transport en logistiek: transporteurs, expediteurs, verladers, overheden, reders, stuwadoors, cargadoors, havenautoriteiten, etc. Heeft u zaken in Duitsland (Duisburg)? Dan mag u dit congres onder geen beding missen.
http://www.nieuwsbladtransport.nl/Events/LogisticsConferenceNLDE.aspx

www.nieuwsbladtransport.nl is de website voor professionals actief in transport en logistiek en is een uitgave van NT Publishers BV.

NT Publishers BV is een onderdeel van de ProMedia Group, met het hoofdkantoor in Breda