De Nieuwe Zijde Route

De Zijderoute, een eeuwenoude verbinding tussen Azië en Europa. De afgelopen jaren wint de Nieuwe Zijderoute, een spoorverbinding voor goederenvervoer, razendsnel aan populariteit. Deze nieuwe connectie biedt grote kansen aan oost-west supply chains. Welke? Dat hoort u op 29 juni tijdens het Congres De Nieuwe Zijderoute.

De verbinding plaatst zich qua duur (ca. 14 dagen) precies tussen luchtvracht (2-4 dagen) en scheepvaart (>25 dagen) in. Deze positie geldt ook voor de kosten: het tarief is aanzienlijk lager dan luchtvracht maar duurder dan scheepvaart. Dit betekent dat De Nieuwe Zijderoute een degelijk alternatief is voor beide modaliteiten. Tijdens het Congres De Nieuwe Zijderoute wordt zoveel mogelijk helderheid verschaft in de connectie. De volgende zaken komen aan bod:
- Geografisch, welke route's zijn er en door welke landen gaan de goederen?
- Capaciteit, wat is het huidige volume en wat is de maximale capaciteit?
- Veiligheid, hoe veilig zijn mijn goederen onderweg?
- Betrouwbaarheid, hoe betrouwbaar is de verbinding qua tijd?
- Risico's, welke risico's zijn er?
- Praktijk, welke partijen maken er al gebruik van en wat zijn hun ervaringen?
- Concurrentie, wat betekent deze verbinding voor de andere modaliteiten, havens, etc.?

Voor wie?
Het Congres De Nieuwe Zijderoute is voor logistiek professionals betrokken bij relevante supply chains. U ontmoet professionals van logistiek dienstverleners, spoorexploitanten, verladers, expediteurs, etc. Aan het congres nemen naar verwachting 60-80 professionals deel.

Meer info.

www.nieuwsbladtransport.nl is de website voor professionals actief in transport en logistiek en is een uitgave van NT Publishers BV.

NT Publishers BV is een onderdeel van de ProMedia Group, met het hoofdkantoor in Breda