Dag van het Eigen vervoer

Eigen vervoerders zijn dagelijks met tienduizenden vrachtauto’s en honderdduizenden bestelauto’s onderweg. Als eigen vervoerder moet u met allerlei regels rekening houden. Het kost veel tijd om hier goed van op de hoogte te blijven. EVO organiseert daarom de Dag van het Eigen vervoer. Op deze dag wordt u volledig geïnformeerd over alle relevante onderwerpen en regelgeving op het gebied van eigen vervoer.

De dag is interessant voor eigen vervoerders die door hun drukke schema weinig tijd hebben en daarom in korte tijd op de hoogte willen worden gebracht van de voor hun belangrijke informatie over eigen vervoer.

U krijgt van beleidsadviseur Wegvervoer Ruben Willems informatie over de marktstatistieken van het eigen vervoer, zoals:
• Wat is nu het percentage eigen vervoer in het gehele vervoer in Nederland?
• Wat zijn de verschillen tussen beroepsgoederenvervoer en eigen vervoer?
Ook vertelt hij kort over de EVO-lobby voor het eigen vervoer. Hij licht onder andere toe welke lobbypunten in de aandacht staan en hoe de lobby wordt aangepakt.

Ook krijgt u krijgt een toelichting over de EVO-Benchmark Voertuigkosten. Deze benchmark laat gestructureerd zien welke kostenposten de kostprijs van het eigen vervoer bepalen en op welke kostenposten u kunt besparen. Ook kunt u uw voertuigkosten direct vergelijken met die van andere EVO-leden.

De Inspectie Leefomgeving en Transport vertelt u wat u kunt verwachten als u langs de weg of op uw bedrijf met hen in contact komt.

U kunt in de ochtend en middag deelnemen aan interactieve, praktische workshops over de volgende onderwerpen:
• Arbeidsrecht/chauffeurs in dienst
• Verschil tussen eigen vervoer en beroepsvervoer
• Fiscale regels in het wegvervoer
• Hoe bereken ik mijn CO2-uitstoot?
• Lading zekeren
• Met eigen vervoer ‘over de grens’
• Tachograaf en nascholing
• Wagenparkbeheer: afmetingen en techniek van voertuigen

U kunt aan 4 sessies deelnemen (2 in de ochtend en 2 in de middag). Bekijk het programma voor een volledig overzicht van de invulling van deze dag en de inhoud van de workshops. Wanneer u zich voor deze dag aanmeldt, kunt u meteen aangeven aan welke workshops u wilt deelnemen.

Natuurlijk gaan wij tijdens de dag in op uw vragen. U kunt uw vragen die u nu al heeft alvast aan ons mailen via evenementen@evo.nl. Doe dit s.v.p. voor 14 juni.

Na afloop is er een borrel.
http://www.evo.nl/site/evenementen

www.nieuwsbladtransport.nl is de website voor professionals actief in transport en logistiek en is een uitgave van NT Publishers BV.

NT Publishers BV is een onderdeel van de ProMedia Group, met het hoofdkantoor in Breda