Het varend personeel van Stena Line geeft morgenmiddag rond 14.00 uur in onder meer Hoek van Holland ‘een vlootbreed signaal’ af tegen mogelijke ontslagen.

Volgens woordvoerder Hans Walthie van vakbond FNV Nautilus zal de ‘Stena Hollandica’ rond die tijd luid toeterend en voorzien van grote spandoeken dicht langs het hoofdkantoor van de ferryrederij aan de kade van Hoek van Holland varen. Ook is het de bedoeling dat de brandbluskanonnen voor waterschermen zorgen. ‘We rekenen op het nodige toet- en spuitwerk’, vat Walthie de plannen samen.

Ook de andere Stena-schepen onder Nederlandse vlag nemen aan de actie deel, maar zonder langs de directiekantoren te varen. Dat zijn de ‘Transporter’ en de ‘Scotia’, die morgen overdag respectievelijk aan de kade in Hoek van Holland en in de Europoort liggen, alsmede de ‘Severine’, die morgen op zee is, en de ‘Transit’ in Killingholme.

Opvarenden van die schepen vrezen voor hun baan omdat de rederij begin volgend jaar twee vrachtschepen vervangt door andere schepen, die inclusief bemanning worden gehuurd. Daarmee zijn zo’n veertig banen gemoeid. De werknemers eisen dat die operatie zonder gedwongen ontslagen wordt uitgevoerd, maar Stena wil dat tot nu toe niet garanderen.

Laatst gewijzigd: 25 september 2017 12:33