Na twee jaar onderhandelen heeft tankopslaggigant Vopak een aanvraag ingediend voor de bouw van een tankterminal op het Griekse Kreta.

Dit meldt de site TankTerminals.com.

Met het project zou een investering gemoeid zijn van naar schatting 500 miljoen euro. De terminal is gepland bij de Atherinolakkos-centrale op de Zuidoostpunt van het Griekse eiland. De terminal is vooral bedoeld voor de opslag van brandstof en speelt en belangrijke rol in de elektriciteitsvoorziening van het eiland.

Het project maakt deel uit van het zogenoemde Fast-Track programma, dat erop gericht is investeringen in sleutelprojecten op het gebied van onder meer energie, toerisme, industrie, transport en telecommunicatie een forse impuls te geven. Projecten die aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals een minimale investering van 200 miljoen euro, komen in het kader van dat programma in aanmerking voor gunstige fiscale voorwaarden.

Het ministeriële commissie voor strategische investeringen buigt zich binnenkort over veertien aanvragen in het kader van het Fast-Track programma. Daarbij zitten twaalf energieprojecten, die zijn voorgedragen door minister Yiannis Maniatis van Milieu en Energie.

Laatst gewijzigd: 05 juni 2014 11:57