Havendebat Amsterdam 2017

Op donderdag 2 november aanstaande vindt het jaarlijkse Havendebat Amsterdam plaats. Dé bijeenkomst die in het teken staat van open gesprek en debat over actuele onderwerpen die de haven bezig houden. Praat mee!

Onderwerp 1. Wordt het belang van de haven in Amsterdam voldoende onderkend? 
Met alle berichten over bruggen over het IJ, verplaatsing Passenger Terminal Amsterdam, uitbreiding woningbouw, energietransitie e.d., lijkt de haven in Amsterdam wat op de achtergrond te raken. Hoe staat het met het investeringsklimaat, de bereikbaarheid en de beschikbare ruimte? Bijdragen van en een kruisgesprek met Mark Frequin van het Ministerie van I&M, EZ Gemeente Amsterdam, Kees Noorman van de ORAM en Koen Overtoom van het Havenbedrijf Amsterdam. Dit blok wordt afgesloten met een debat met lokale politici.

Onderwerp 2. Energietransitie: tempo en richting
Coby van der Linde, directeur International Energy Programme van Clingendael, schetst een beeld van de meest waarschijnlijke scenario’s voor de energietransitie en de gevolgen voor de Amsterdamse haven. Ewald Breunesse, manager energietransitie van Shell, gaat nader in op de komst van grootschalige windmolenparken voor de Nederlandse kust, en de rol die havens kunnen hebben in de distributie en opslag van de nieuwe energie. Ontmoet uw collega's uit de haven

Natuurlijk neemt u aan het debat deel vanwege het gesprek, maar tevens is het een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met circa 200 collega's uit de haven. U treft onder meer de volgende deelnemers:
- Havenbedrijfsleven (vervoerders, expediteurs, overslagbedrijven, verladers, reders, etc.)
- Overheid & politiek
- Havenbedrijf
- Toeleveranciers en andere stakeholders.
Wees welkom!
Organisatie

Media partner

In samenwerking met

www.nieuwsbladtransport.nl is de website voor professionals actief in transport en logistiek en is een uitgave van NT Publishers BV.

NT Publishers BV is een onderdeel van de ProMedia Group, met het hoofdkantoor in Breda